top of page
Sollicitatiegesprek

transitievergoeding

De transitievergoeding is bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te verkrijgen. Via assessment (talent- en loopbaanontwikkeling), outplacement of scholing kun je je kans op een nieuwe baan vergroten.

De hoogte van de transitievergoeding als je wordt ontslagen is per 1 januari 2024 maximaal € 94.000. Als jouw jaarsalaris hoger is dan € 94.000, is de vergoeding maximaal 1 bruto jaarsalaris.

Je mag de volledige (bruto) transitievergoeding gebruiken om begeleiding bij het vinden van nieuw werk en/of opleidingen in te kopen. Als je naast de begeleiding ook een opleiding wilt doen, dan is de beste aanpak om via assessment vast te stellen of de scholing moet voortborduren op je bestaande werkervaring (bijscholing), of dat het verstandiger is om voor een ander beroep te kiezen (omscholing).

Van werk naar werk begeleiding

Er zijn diverse manieren om je 'van werk naar werk’ te begeleiden. Denk aan psychologische tests, het selecteren van scholingstrajecten, het scannen van de arbeidsmarkt, ondersteuning bij sollicitaties, opstellen sollicitatiebrieven en cv, netwerk-trainingen, social mediatrainingen, jobhunting, enzovoorts. Er zijn talrijke bureaus die hun diensten aanbieden. Het is belangrijk dat je het bureau selecteert dat het beste bij jou past.

 

Wat biedt SWITCH Loopbaanadvies?  

Het geregistreerde assessmentbureau SWITCH Loopbaanadvies is ruim 30 jaar gespecialiseerd in:

  • Opleidingenadvies (het vinden van de juiste opleiding/cursus bij om- of bijscholing)

  • Talent- en loopbaanontwikkeling (inzicht in persoonlijke talenten en het maken van de beste carrièrevervolgstap)

  • Agile Mindset Assessment (geeft inzicht in het verandervermogen van de werknemer op de werkvloer)

  • Duurzame Inzetbaarheid 50-plussers (“Ben ik een bevlogen medewerker?”, “Waar sta ik qua ontwikkeling?” en “Wat geeft mij energie?)

  • Vitaliteit Check en Intake Re-integratie (geeft inzicht in de slagingskans van een re-integratietraject)

  • Management rollen en Leiderschapsstijlen (geeft inzicht in de voorkeur voor bepaalde managementrollen en leiderschapskwaliteiten)

  • (Pre-) Selectie Assessment (de juiste persoon op de juiste plaats).

Transitievergoeding niet besteed aan begeleiding van werk naar werk

Als je de transitievergoeding niet besteedt aan begeleiding of een opleiding, moet je belasting betalen. De transitievergoeding wordt gezien als inkomen. Je werkgever houdt belasting in en je ontvangt het nettobedrag op je rekening. 

 

BEREKEN JE TRANSITIEVERGOEDING

Bekijk ook:

 
bottom of page