top of page
Zoeken

Waarom je juist nu een opleiding naast je werk zou moeten volgen

Veel tijd, weinig afleiding: dit is hét moment om een opleiding of cursus naast je werk te gaan doen.De coronatijd voelt voor veel mensen als een tijd van stilstaan en wachten. Wachten tot we weer mogen: naar kantoor, op vakantie, naar een restaurant of museum gaan. Doordat deze dingen nu niet mogelijk zijn, komt er echter ook tijd vrij. Tijd om nieuwe dingen te leren! Vijf redenen om juist nu een opleiding of cursus te gaan volgen.


1. Veel tijd, weinig afleiding

Hoeveel tijd spaar je uit nu je thuiswerkt en dus geen reistijd meer hebt? Een paar uur per week is al voldoende om een opleiding of cursus naast je werk te volgen.


2. Specialiseer jezelf

Met een opleiding naast je werk kun je jezelf specialiseren binnen het werkveld waarin je al actief bent, om jezelf verder te ontwikkelen. Je kunt ook je vaardigheden van een stukje van je huidige werk dat je minder ligt verbeteren.


Overleg met je werkgever wat er mogelijk is qua opleidingsbudget of -tijd. Een extra opleiding maakt je een meer waardevolle werknemer voor de organisatie, daar willen werkgevers vaak graag aan meebetalen. Studiekosten zijn soms aftrekbaar bij de belastingdienst en in bepaalde gevallen kan je aanspraak maken op een (regionale) subsidie van de overheid.


3. Een nieuwe richting

Een andere reden om een opleiding naast je werk te gaan volgen, kan zijn dat je juist iets anders wil gaan doen. Je huidige baan maakt je niet gelukkig of je werk is aan het veranderen door economische of technologische ontwikkelingen. Het kan dan goed zijn om je baan niet meteen op te zeggen, maar bijvoorbeeld eerst iets minder te gaan werken en daarnaast een deeltijdopleiding te volgen. Weet je niet welke richting geschikt voor jou zou zijn? In dat geval helpt SWITCH Loopbaanadvies graag!


4. Uitbreiden van je netwerk

Naast nieuwe kennis en vaardigheden levert het volgen van een opleiding je ook nieuwe contacten op. Je volgt een deeltijdopleiding samen met andere professionals uit je vakgebied, die in hun werk dezelfde uitdagingen tegenkomen als jij. Aan dat uitgebreide netwerk kun je ook na afronding van je opleiding nog veel hebben.


5. Het is leuk!

Het is natuurlijk vooral heel erg leuk om een opleiding te volgen. Onderzoek heeft meermaals aangetoond dat jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen je een gelukkiger mens maakt. Het lijkt misschien een hele uitdaging om een opleiding met je werk en eventueel gezin te combineren, maar het is echt goed te doen. Zeker nu!

Comentários


bottom of page