top of page
Zoeken

Aantal vacatures weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis

Het aantal vacatures ligt bijna weer op het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt vacaturesite Indeed. Ook in de toerismesector zijn er afgelopen maand vacatures bijgekomen.Eind april 2021 stonden op Indeed bijna 6 procent minder vacatures dan in dezelfde periode voor corona. Daarmee blijft de vacaturemarkt aantrekken, nadat deze zich rond juni vorig jaar op een dieptepunt bevond. Toen waren er ongeveer 40 procent minder vacatures dan normaal.


Volgens Indeed leiden de versoepelingen van de coronamaatregelen tot nieuwe vacatures. “Als het herstel op deze wijze doorzet, duurt het niet lang meer voordat we op het niveau van voor de coronacrisis zitten”.


Indeed zag het aantal vacatures voor intercedenten afgelopen maand ook fors toenemen, meestal een goed signaal van stijgende werkgelegenheid.


Reissector staat er beter voor


Hoewel de reissector nog steeds meer dan een derde minder vacatures heeft uitstaan dan normaal, gaat het stukken beter dan in april waarin er minder dan de helft vacatures waren dan normaal. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het vooruitzicht op vakanties met een vaccinatiepaspoort.


Onder de nieuwe vacatures zitten onder meer banen als gastheer of gastvrouw en als reisleider. Volgens de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) is een derde van het personeel in de reisbranche sinds de coronapandemie vertrokken.Comentarios


bottom of page