De transitievergoeding is bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te verkrijgen. Via assessment (talent- en loopbaanontwikkeling), outplacement of scholing kunt u uw kans op een nieuwe baan vergroten.

U mag de volledige (bruto) transitievergoeding gebruiken om begeleiding bij het vinden van nieuw werk en/of opleidingen in te kopen. Als u naast de begeleiding ook een opleiding wilt doen, dan is de beste aanpak om via assessment vast te stellen of de scholing moet voortborduren op uw bestaande werkervaring (bijscholing), of dat het verstandiger is om voor een ander beroep te kiezen (omscholing).
 

Van werk naar werk begeleiding

Er zijn diverse manieren om u 'van werk naar werk’ te begeleiden. Denk aan psychologische tests, het selecteren van scholingstrajecten, het scannen van de arbeidsmarkt, ondersteuning bij sollicitaties, opstellen sollicitatiebrieven en cv, netwerk-trainingen, social mediatrainingen, jobhunting, enzovoorts. Er zijn talrijke bureaus die hun diensten aanbieden. Het is belangrijk dat u het bureau selecteert dat het beste bij u past.  
 

Wat biedt SWITCH Loopbaanadvies?  

Het geregistreerde assessmentbureau SWITCH Loopbaanadvies is ruim 30 jaar gespecialiseerd in:
  • Opleidingenadvies (het vinden van de juiste opleiding/cursus bij om- of bijscholing)
  • Talent- en loopbaanontwikkeling (inzicht in persoonlijke talenten en het maken van de beste carrièrevervolgstap)
  • Agile Mindset Assessment (geeft inzicht in het verandervermogen van de werknemer op de werkvloer)
  • Duurzame Inzetbaarheid 50-plussers (“Ben ik een bevlogen medewerker?”, “Waar sta ik qua ontwikkeling?” en “Wat geeft mij energie?)
  • Vitaliteit Check en Intake Re-integratie (geeft inzicht in de slagingskans van een re-integratietraject)
  • Management rollen en Leiderschapsstijlen (geeft inzicht in de voorkeur voor bepaalde managementrollen en leiderschapskwaliteiten)
  • (Pre-) Selectie Assessment (de juiste persoon op de juiste plaats).
Zie: PRODUCTEN
 

Transitievergoeding niet besteed aan begeleiding van werk naar werk

Als u de transitievergoeding niet besteedt aan begeleiding of een opleiding, moet u belasting betalen. De transitievergoeding wordt gezien als inkomen. Uw werkgever houdt belasting in en u ontvangt het nettobedrag op uw rekening.