Ontwikkeladvies - NL Leert Door

Update 01/10/2020

Het Ministerie van SZW stelt per 1 december 2020 het NL Leert Door ontwikkeladvies opnieuw beschikbaar. Dat betekent dat werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden weer kosteloos een ontwikkeladvies-traject kunnen volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn 50.000 adviestrajecten beschikbaar. SWITCH Loopbaanadvies helpt u hier graag bij.

In het kader van de NOW 2.0 regeling is 50 miljoen beschikbaar gesteld voor loopbaanadvies en om- en bijscholing. Deze regeling heet NL Leert Door. Een aanzienlijk deel van dit budget stelt de overheid beschikbaar voor loopbaanbegeleiding.

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn. Ook kunnen loopbaanadviseurs mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.
Voordat u begint aan een om- of bijscholingstraject om uw positie op de arbeidsmarkt te versterken is het belangrijk om u te oriënteren op alle mogelijkheden. Onze loopbaanadviseurs staan voor u klaar om u hierbij te helpen. Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd komt hiervoor in aanmerking. Het maakt niet uit of u op dit moment werknemer, werkloos, zzp’er of zelfstandig ondernemer bent.

De overheid heeft bepaald dat de aanvraag van de NL Leert Door regeling via een loopbaanadviseur gedaan dient te worden. Het gehele proces van loopbaanbegeleiding is kosteloos. SWITCH Loopbaanadvies helpt u hier graag bij.

Wilt u gebruikmaken van het gratis loopbaanadvies via de 'NL Leert Door' subsidie?


Stuur ons dan een bericht via het onderstaande formulier. We gaan dan direct aan de slag. Vooraf bespreken we uiteraard de invulling van het traject.