top of page
Mannen met Calculator

tip: loopbaanadvies is belastingaftrekbaar

Tip: loopbaancoaching is belastingaftrekbaar

Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken
Dit geldt voor de coachingsessies (inclusief btw) voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. U kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Let er dan wel op dat loopbaancoaching in verband moet staan met inkomensverwerving en of verbetering van uw positie op de arbeidsmarkt.

Belastingaftrek loopbaanbegeleiding ook voor werkgevers en zzp’ers 
Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Belastingdienst.

Let op!
Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn belastingaftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let er op dat de nota’s daadwerkelijk zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Alleen dan zijn de kosten aftrekbaar. Wel geldt er een drempel van € 250,-. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de € 250,- drempel! Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

bottom of page